Tryck på ESC för att stänga

Uthyrare på Österlen

Österlen räknas inte bara som en av de vackraste sträckorna i Skåne utan i hela Sverige. På våren duggar de gula rapsfälten tätt och du har en ständig närhet till vattnet. Att bo här på heltid eller delvis under året är för många en dröm. Det lockar många konstnärssjälar som söker inspiration till sin konst eller sina målningar. Österlen är dock ett ganska stort område och det finns många olika typer av bostäder. Många hus ligger ganska ödsligt utan några grannar och butiker i närheten. Det krävs alltså ofta att ha en bil som man ska bo här en längre tid. Undrar du vad du har för möjligheter att hyra bostad på Österlen? Här presenterar vi några olika alternativ.

Hyr en stuga

Stugor är något som är synonymt med Österlen och ett perfekt boende under sommarmånaderna. Under hösten och vintern kan det dock vara ganska blåsigt och risk för att bli insnöad. Det är väldigt viktigt att stugan är vinterbonad om du ska bo där under vintern. På sidor som Stugknuten kan du hyra flertalet stugor i Österlen. De flesta hyrs ut per vecka. Dock är det ganska dyrt så det är kanske inte den optimala lösningen för någon som letar efter ett långtidsboende. Ska du bara bo där några veckor under sommaren så kan det dock vara en bra idé.

Bo i en större stad

Österlen är inte bara lantliv och stugor utan det finns även städer du kan bo i. Simrishamn och Ystad brukar räknas som de två större orterna när man pratar om Österlen. Här kan du hitta mer permanenta boenden i form av lägenheter och hus. Det är också ett lite bättre alternativ som du inte vill bo lantligt när vintern är på väg. Båda städerna har flera privata hyresvärdar du kan vända dig till om du vill hitta boende.