Tryck på ESC för att stänga

Olika varianter av smink

Det finns olika varianter av smink , var och en med sina egna syften. Smink gör dock mer än att täcka våra brister. Det kan också användas för att framhäva den skönhet som redan finns inom oss. Här hittar du smink online.

Mascara

Mascara är en skönhetsprodukt som används för att förbättra utseendet på ögonfransarna genom att göra dem tjockare, längre, mörkare eller rikligare. Mascara kan också användas som ögonskugga.

Mascara finns i olika former, flytande eller pulver som båda appliceras med en stav. Det är möjligt att köpa mascaror med två olika stavar på en tub med mascara – en för applicering och den andra för att kamma igenom fransarna i slutet för att separera dem.

Kajal/eyeliner

Eyeliner är en oumbärlig del av sminket som skapar definition runt ögonen. Eyeliners finns i flytande form, som pennor eller kajal/kajal och finns i många olika färger.

Foundation

Foundation är ett annat viktigt steg i sminkningen. Den används för att jämna ut hudens färg och ge en jämn ton i stället för fläckiga toner. Foundation kan också ge täckning åt ansiktsfläckar som akne eller rosacea. Foundation finns i flytande form och i pulverform, som appliceras med penslar eller svampar. Puder foundation bakas ofta in i huden med värme från en hårtork, vilket gör att den håller längre under hela dagen.

Ögonskugga

Ögonskugga används för att ge definition och djup åt ögonen och kan användas i alla hudtoner och hårfärger för detta ändamål. Ögonskuggor finns i löst puder eller pressad i en skål för enkel applicering.

Läppstift

Ett läppstift är en sminkprodukt som kommer i en kula och appliceras på läpparna. Läppstift kan användas för att framhäva och forma läpparna och finns i många olika färger, som kan vara matta eller glansiga.

Puder

Puder används ofta som en del av en komplett ansiktsmakeup. Det appliceras vanligtvis med en puderpuff för att få en jämn struktur på huden och för att lägga foundation eller concealer under det för att förhindra att det blir veck under dagen. Det ger också täckning över blemmor som akne ärr och rosacea. Puder kan vara löst puder eller pressat i pannor för att underlätta applicering med antingen en pensel eller en borste mindre puderpuff.

Blush

Blush är en annan viktig del av sminket och används för att ge huden en persikofärgad lyster utan att vara för tung. Blusher kan appliceras med antingen en våt eller torr pensel och finns i en mängd olika nyanser från ljusrosa till djupt röda. Den kan också köpas som en kräm eller som en pressad kraft som kräver ett separat appliceringsverktyg, till exempel en borste, en svamp eller fingrar

Det finns många olika typer av smink för både kvinnor och män idag, från foundation till eyeliner, rouge till läppstift, det finns något för varje individ oavsett ålder eller kön. Smink har funnits i många år nu så länge som människor har målatderas ansikten. Från egyptierna till dagens människor har smink använts i tusentals år och kommer bara att fortsätta att utvecklas i takt med att vi går framåt.