Tryck på ESC för att stänga

Säkra ditt boende inför sommaruthyrningen – tips för att undvika olyckor

Innan du hyr ut ditt hem för sommaren finns det flera saker du bör se över för att säkerställa att din bostad och trädgård är säkra för dina hyresgäster. Här är några viktiga tips för att undvika olyckor och skador under sommaruthyrningen.

Altanen och altanräcket

En altan är en populär plats för avkoppling och umgänge under sommaren, men det är viktigt att se till att altanen är i gott skick och säker för dina hyresgäster. Kontrollera att altanen inte är löst eller skadad och att räcket är stadigt och håller säkerhetsstandarderna. Det kan vara en bra idé att renovera altanen innan uthyrningen om behovet finns. För bästa säkerhet, sök trovärdig information om hur du målar för bästa hållbar het och så bygger du ett altanräcke. Ett bra altanräcke ska vara minst en meter högt och ha avstånd mellan spjälorna på högst 10 cm.

Poolen

En pool kan vara en riktig höjdpunkt under sommaren, men den kan också utgöra en fara om den inte är säkerhetsåtgärdad på rätt sätt. Se till att poolen är utrustad med en säkerhetsställning som förhindrar obehöriga att komma in i poolområdet. Ett poolstaket eller poolskydd kan också vara en bra åtgärd för att öka säkerheten.

Trädgården

I trädgården finns det många saker som kan utgöra en fara för dina hyresgäster, till exempel lösa stenar eller trädgrenar som riskerar att falla ned. Kontrollera att träd och buskar är beskurna och inte utgör en fara för din hyresgäst. Se också till att eventuella trädgårdsmöbler och lekredskap är stabila och säkra att använda.

Brandvarnare och brandsläckare

Brandvarnare och brandsläckare är avgörande för att säkerställa en säker bostad. Se till att brandvarnare finns på alla våningar i bostaden och att de fungerar. Kontrollera också att brandsläckare finns på lämpliga platser i bostaden, som köket och vid eldstäder.

Andra viktiga faktorer att överväga vid uthyrning av ditt boende

  • Säkerhetsinstruktioner: Se till att dina hyresgäster får instruktioner om säkerhetsföreskrifterna i bostaden och trädgården. Det kan vara bra att lämna en skriftlig lista med viktiga telefonnummer, som till exempel närmaste sjukhus, brandstation eller räddningstjänst.
  • Rökförbud: Ett rökförbud i bostaden och trädgården kan minska risken för bränder och olyckor. Se till att informera dina hyresgäster om rökförbudet och var det är tillåtet att röka om det finns ett särskilt område.
  • Inbrottsrisk: Tyvärr ökar risken för inbrott under sommaren när många är på semester. Se till att dina hyresgäster är medvetna om inbrottsriskerna och att bostaden är utrustad med godkända lås och fönsterlås. Det kan också vara en god idé att installera ett inbrottslarm.
  • Skadedjur: Varmt väder lockar till sig skadedjur, såsom myror och getingar, som kan orsaka problem för dina hyresgäster. Se till att du har tagit bort eventuella getingbon och gjort en ordentlig sanering och att dina hyresgäster är medvetna om hur de kan undvika att locka till sig skadedjur.
Se till att getingar och andra oinbjudna gäster håller sig borta.

Att se över altan, pool och trädgård är lika viktigt som att säkerställa att bostaden är ren och bekväm när du hyr ut din bostad. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och att följa de punkter som nämndes kan du säkerställa att dina hyresgäster har en trygg och angenäm vistelse.