Tryck på ESC för att stänga

Går det att hitta boende i Malmö?

Malmö är Sveriges tredje största stad och den centrala staden i Skåne. Det är dessutom en av knutpunkterna i Öresundsregionen tillsammans med Köpenhamn. Av förklarliga skäl kan det alltså vara ganska svårt att hitta en bostad här. Det är långt ifrån alla som har lust eller råd att köpa en bostad och då är det bättre att hyra. Men hur ska man egentligen gå tillväga om man vill hitta en bostad i Malmö?

Börja med att hitta ett rum

Om du flyttar till Malmö för att jobba eller studera kanske du inte behöver en hel lägenhet. Många har ett extra rum i sin lägenhet som de hyr ut för att tjäna lite extra pengar. Det finns både grupper på Facebook och på bostadssajter där du kan leta. Du kan även kika på Blocket Bostad där många väljer att lägga ut sina rum. Det är kanske inte det optimala boendet men det är en bra början tills du hittar något annat.

Hostel och vandrarhem som satsar på långtidsboende

Det finns flertalet hostels och vandrarhem i Malmö som erbjuder rum och lägenheter som går att hyra på långtid. Ett exempel är STF Malmö som har lokaler centralt i staden. Här kan du hyra ett eget rum på långtid med delad dusch och kök. Du har en månads uppsägningstid och detsamma gäller för boendet. Du får då rena handdukar och sängkläder varje vecka. Det ger dig lite andrum och du kan leta ett mer permanent boende i lugn och ro. Ett annat alternativ är Bosses Gästvåningar som också hyr ut lägenheter till dem som behöver ett mer permanent boende. Du kan givetvis kontakta dem och höra vad de kan ge dig för pris på boende. De har inga priser på hemsidan utan det beror helt på hur länge du tänkt stanna i Malmö.