Tryck på ESC för att stänga

Brasiliansk vaxning – Allt du behöver veta

Brasiliansk vaxning är en form av hårborttagning som tar bort allt hår från pubishögen. Den omfattar bikinivaxning, som är borttagning av hår på sidorna och framsidan av bikinilinjen, och brasiliansk vaxning, som är borttagning av allt hår från pubishögen.

Om du funderar på att få en brasiliansk vaxning, se till att prata med din vårdgivare först för att se om det är rätt för dig. Brasiliansk vaxning rekommenderas inte för personer som nyligen har genomgått en operation eller som är gravida. Det rekommenderas inte heller för personer som har solbränna, herpesläsioner eller andra hudproblem. Brasiliansk vaxning blir allt populärare i Stockholm. Om du har några frågor eller funderingar, se till att prata med din vårdgivare innan du bokar en tid. Är du ute efter andra typer av skönhetsbehandlingar framför allt för ditt ansikte är dermapen ett bra alternativ.

Vad ingår i en brasiliansk vaxning?

En brasiliansk vaxning inkluderar vanligtvis borttagning av allt hår från pubishårlinjen. Detta inkluderar blygdläpparna, slidan, perineum och anus. En del personer väljer även att få sina inre lår vaxade

Hur lång tid tar en brasiliansk vaxning?

En brasiliansk vaxning tar i allmänhet cirka 30 minuter att genomföra. Var noga med att inte boka din tid för nära andra aktiviteter, eftersom du sannolikt vill undvika fysisk aktivitet under resten av dagen.

Hur mycket kostar en brasiliansk vaxning?

Kostnaden varierar beroende på var du bor, men den brukar kosta mellan 40 och 60 dollar.

Hur ofta ska man göra en brasiliansk vaxning?

De flesta behöver bara få en brasiliansk vaxning utförd var fjärde till sjätte vecka. Men för dem som har väldigt likt hår eller stora områden som behöver vaxas kan det ta längre tid mellan mötena. Om du funderar på att få en brasiliansk vaxning bör du först prata med din vårdgivare.

Vad ska jag göra före min brasilianska vaxning?

Det finns flera saker du bör tänka på innan du får en brasiliansk vaxning. Först och främst ska du se till att du inte är gravid eller har mens. För det andra bör du undvika solexponering före besöket, eftersom solbränna kan göra vaxningen mer smärtsam. Slutligen bör du undvika att använda produkter som innehåller retinoider under veckan före ditt besök, eftersom dessa kan göra huden känsligare.

Vad ska jag göra efter min brasilianska vaxning?

Du bör undvika direktkontakt med vatten i 24-48 timmar efter ditt besök, och det är bäst att inte använda några oraffinerade oljor eller lotioner på det vaxade området under denna tidsperiod. Huden kommer att kännas torr och öm i några dagar efter ingreppet.

Finns det några risker med brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning är generellt sett säker men möjliga biverkningar är rodnad, irritation, inåtväxande hårstrån och stöt eller infektion i hårsäckarna. Om du har några frågor eller funderingar innan du får en brasiliansk vaxning, se till att prata med din vårdgivare först

Hur ont gör en brasiliansk vaxning?

Det kan vara lite obekvämt, men det ska inte vara smärtsamt. De flesta tycker att smärtan är tolerabel, och vissa rapporterar till och med att de tycker om känslan av att bli vaxad.

Kan jag göra brasiliansk vaxning när jag är gravid?

Brasiliansk vaxning rekommenderas inte under graviditet eftersom det kan öka risken för infektioner. Om du är gravid och vill ta bort ditt pubishår finns det andra metoder som kan utföras på ett säkert sätt, till exempel rakning eller trimning. Prata med din vårdgivare om det bästa alternativet för dig

Vilka är fördelarna med en brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning kan hålla längre än andra hårborttagningsmetoder, det är relativt billigt och du kan själv bestämma var håret tas bort eller lämnas. Det är också snabbt och enkelt att göra själv hemma, om du är modig nog!

Sammanfattning

Brasiliansk vaxning innebär att man tar bort allt hår från pubishögen och rekommenderas inte för personer som är gravida eller nyligen har genomgått en operation. Det tar vanligtvis 30 minuter att genomföra och kostar mellan 40 och 60 dollar. De flesta behöver bara få en brasiliansk vaxning var fjärde till sjätte vecka. Huden kan kännas torr och öm i några dagar efter ingreppet. Det finns vissa risker i samband med brasiliansk vaxning, såsom rodnad, irritation, inåtväxta hårstrån och knölar eller infektion i hårsäckarna, men dessa är i allmänhet små. Brasiliansk vaxning kan hålla längre än andra hårborttagningsmetoder, är relativt billigt och du kan själv bestämma var håret tas bort eller lämnas.